viber_image_2023-12-19_11-03-44-296

Ученици на НУПИ „Проф. Венко Колев“-Троян  с награди в конкурс „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“ 2023

Ученици от НУПИ „Проф. Венко Колев“-Троян спечелиха престижни награди в III Национален младежки конкурс „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“, чийто организатор е НДФ „13 века България“, съвместно с УНИЦЕФ България  по повод 30-годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН. Отличията бяха връчени на официална церемония, проведена на 14.12. 2023 г. в изложбената зала на НДФ „13 века България“. Изложбата с наградените творби може да бъде разгледана до края на месец януари 2024 г.

Награди получиха:

Рая Попова -10.клас – първа награда

Даниел Стоянов -10.клас  – втора награда

Сабина Петкова  -10.клас  – трета награда

Биляна Петкова -9.клас – поощрителна награда

Основната идея на конкурса е младите хора да представят творческото си виждане за това на какво детство биха искали да се радват техните съученици, приятели и всички деца и младежи с увреждания, както и свързаните с него теми като включване, достъпност, дискриминация. Тази година темата на конкурса е „Моят опит с климатичните промени и замърсяването на околната среда“ и е приоритетна за УНИЦЕФ.

В конкурса могат участват ученици на възраст от 14 до 19 години от  национални гимназии и училища с профил обучение в областта на визуалните изкуства към Министерство на културата. Наградените творби ще станат част от колекцията на Фонда и  част от специална пътуваща изложба в България и чужбина.

Екипът на НУПИ „Проф. Венко Колев“ – Троян честити наградите на отличените ученици и техните преподаватели!

Галерия